Menu
Pop Mircea profile picture

Pop Mircea

Daca vrei un router de calitate, ieftin si cu numeroase functii utile, Tp-Link TL-WR1042ND este o alegere ideala. Acesta dispune de ultima tehnologie in domeniu si iti va aduce o experienta deosebita atat in vizionarea filmelor HD, cat si in convorbiri online sau jocuri la cea mai buna calitate.

Printre echipamentele deosebite cu care se poate lauda, se numara portul USB de pe spatele sau, care permite conectarea serverelor, imprimantelor sau a altor medii cu o deosebita usurinta.

Tp-Link TL-WR1042ND dispune de conectivitate atat cu fir cat si fara fir, conexiunea wireless putand fi pornita sau oprita printr-o simpla apasare de buton.

Usurinta de utilizare nu se opreste la butonul de pornire sau oprire wireless, aceasta continuand cu logarea printr domeniul online tplinklogin.net si lasand deoparte logarea greoaie printr-o adresa IP. Instalarea se face si ea foarte usor, fiind facuta de pe CD-ul cu care vine echipat, in pasi simpli si usor de intuit.

Cumpara acum de pe eMAG.ro!

Daca iti faci probleme in ceea ce priveste securitatea retelei, aceasteia I se acorda o deosebita atentie, fiind disponibila in mai multe variante. Cea mai importanta dintre variante, este securitatea de tip WPA2. Aceaste se seteaza foarte usor, printr-o simpla apasare a butonului WPS si  este mult mai sigura in comparatie cu securitatea de tip WEP. Un alt lucru care recomanda securitatea de tip WPA2 este faptul ca nu va trebui sa retii nicio parola. Pe langa acest tip de securitate, routerul mai dispune si de firewall pe IP, MAC sau URL, facand atacurile externe imposibile.

Tipurile de conexiuni pe care le suporta  Tp-Link TL-WR1042ND sunt foarte diversificate. Acesta dipune de conexiune prin IP dinamic, prin IP static sau prin PpoE, reusind sa ofere o flexibilitate foarte mare in acest sens.

Daca administrezi o retea in care sunt copii, sau pur si simplu nu vrei sa oferi acces la anumite informatii utilizatorilor din retea, routerul dispune de Parental Control, lucru ce iti va permite sa stabilesti restrictiile de care ai nevoie. De asemenea, vei putea sa controlezi largimea de banda de care va dispune fiecare PC din retea.

Tp-Link TL-WR1042ND este compatibil cu majoritatea sistemelor de operare disponibile pe piata. Acesta se conecteaza foarte usor,atat la Microsoft Windows ( 98, NT, 2000, XP, Vista, 7 sau 8), cat si la MAC OS, NetWare, Unix sau Linux.

Administrarea routerului se face foarte usor, printr-un program de administrare identic cu cel al routerelor High-end TP-Link. In urma testelor facute cu RDS Fiberlink 2,  Tp-Link TL-WR1042ND a dat un randament foarte bun, fiind extrem de rapid si usor de folosit. Acesta a reusit sa scoata viteza maxima din conexiunea Fiberlink 2.

Cumpara acum de pe eMAG.ro!

In ceea ce priveste conexiunea wireless, acesta ruleaza la o frecventa intre 2.4 si 2.4835 Ghz, iar semnalul transmis are o viteza de pana la 300 Mbps.

Routerul dispune de 2 antene detasabile, care ofera o putere foarte mare semnalului transmis in retea. Cele 2 antene permit o flexibilitate foarte mare, schimbarea lor cu antene mai puternice facandu-se foarte usor, in functie de necesitatea fiecarei retea.

Aspectul routerului este unul foarte simplu si compact. Acesta are dimensiuni de doar 200 mm in lungime, 140 mm in latime si 28 mm in inaltime, avand o culoare alba cu insertii de negru si banda Led prin care se pot controla conexiunile. Conectivitatea sa se face prin 4 porturi LAN, care ofera viteze de pana la 1000 Mbps, 1 port Wan cu viteze de pana la 1000 Mbps si un port USB 2.0.

Tp-Link TL-WR1042ND este un router excelent pentru cei care doresc o utilizare a sa acasa sau pentru birourile de mici dimensiuni, fiind foarte mobil, puternic si avand un pret ce incepe de la 175 de lei.